Bine ati venit!
Una dintre cele mai sanatoase si deosebite bucatarii din lume este bucataria japoneza.Atat de delicata si de rafinata, nu inceteaza sa ne uimeasca si sa ne incante cu savoarea si exclusivitatea preparatelor sale.
Bucatarul nostru Shoji Toshihisa cu o experienta de peste 10 ani in restaurante din Japonia,va pregateste zilnic sushi, pui teriaki, supa ramen, sau preparate care nu sunt in meniu,dar pe care le-ati gustat in Japonia, la comanda.
Sushi: Un lucru bine stiut de iubitorii bucatariei japoneze este ca sushi cu ingredientele sale de baza pestele si orezul,este o sursa buna de proteine, carbohidrati, vitamine si minerale.Continutul scazut in grasimi si aportul mare de nutrienti oferit de acest preparat este dovada longevitatii locuitorilor din „Tara Soarelui Rasare”. Pentru prepararea acestei minunate specialitati, bucatarii au nevoie de o practica de peste 2 ani de zile, incepand cu modul de spalare a orezului, condimentarea lui si gradul de fierbere toate acestea completate de selectionarea pestelui, portionarea si prepararea lui. Sushi, preparatul simplu dar in acelasi timp sofisticat al japonezilor cucereste de multi ani intreaga lume.
Supa Ramen: Cu milioane de locatii in Japonia, unde se poate servi acest preparat, supa ramen ramane in top-ul preferintelor japonezilor, care nu se sfiesc sa astepte la coada in fata unui ramen shop, sa se bucure de o portie buna de noddles cu supa. Cele doua ingrediente principale sunt pastele (noddles), de preferinta proaspete si supa de porc, pui sau fructe de mare, asezonate cu una din cele trei arome: Shyoyu, (sos de soia), Miso sau Shio (sare). Noi preparam pastele in fiecare zi pentru a va putea oferi ramen-ul ideal, cu supa de pui care isi pastreaza intens dar in acelasi timp delicat gustul, alaturi de cha-shu (feliute de carne de porc), ou, sos de soya si alte ingrtediente secrete. Timpul necesar preparării acestei supe poate ajunge pana la 10 ore, in funcție de tipul de carne ales, iar colagenul este prezent din belsug in acest preparat!
Orez cu Carne: Pentru cei care se întreaba….cum consuma japonezii carnea de porc, vita sau pui, noi va propunem câteva preparate reprezentative pentru bucătăria nipona. Sosurile pentru carne au la baza (shyoyu) sos de soia, continuând cu ghimbir, nucsoara, șofran, rozmarin, usturoi, ceapa si multe altele oferind preparatului final o aroma deosebita, nemaintâlnita in alte bucătarii!
Va asteaptam sa descoperiti gustul original al gastronomiei nippone, acum mai aproape ca niciodata publicului constantean.
De acum va asteptam si pe terasa noastra pe bulevardul Tomis Nr. 120 .